
İşçi avukatı, bir işveren ile işçi arasındaki yasal düzenlemeler çerçevesindeki bütün olaylara doğrudan yardım eder. Bu düzenlemeler de çalışma saatlerinin yasalara göre uyumu, işçilik ücretleri, toplu işten çıkarılma gibi konulara hukuki danışmanlık sağlar. İşçi avukatı, iş hukuku çerçevesinde işveren ve işçi haklarını savunur.
Belirtilen haklar ve birçok geniş bağlamda işçi ve iş verenin hukuki çerçevede hak kaybını engellemek için İstanbul Anadolu Yakası işçi avukatı ile iletişim kurup profesyonel yardım alabilirsiniz.
işçi avukatı işçi ve işverenin hak kaybı engellemesinin yanında arabuluculuk gibi birçok sürecinde hakkaniyetli bir şekilde yönetilmesini sağlar. Bunların dışında işçi avukatlarının birçok eylemi bulunmaktadır. İşçi avukatları portföyünde bulunabilecek eylemler şu şekilde sıralanabilir;
Öte yandan günümüzde dava süreçleri en çok iş davaları kapsamında gerçekleşmektedir. Bu nedenle işçi avukatı seçiminde kesinlikle tecrübeli ve bu hukuki süreçleri çok defa yönetmiş avukatları tercih etmeniz faydanıza olacaktır. Zira İstanbul Anadolu Yakası işçi avukatı bu hukuki süreçlerde oldukça tecrübelidir.
Bu denli işçi avukatları her zaman profesyonel adımlar ile hak kayıplarını minimize etmektedirler. Bununla birlikte gerekli hakları adaletli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Haklı fesih çok kapsamlı bir süreçtir. Bu kapsam tamamen işçinin haklarını savunup işte ayrılmaya değin, haklarını alarak işten çıkma sürecine denir. Bahsi geçen kapsamlı süreç içerisinde;
gibi işçi yasası çerçevesinde yasal haklarını alıp öyle işten ayrılmasını sağlayan haklı bir süreçtir.
Ayrıca bu önemli sürecin en doğru şekilde yönetilmesi alanında uzman bir avukat tarafından yapılması önceliklidir. Çünkü işçi işine son vermek istediğinde haklıyken haksız duruma düşüp haklarından mahrum kalabilir.
İşçilerin haklı fesih işlemini hatalı şekilde yapması dahi haklarının kaybına neden olabilir. Bu nedenle Gebze işçi avukatı irtibat kurmak ve profesyonel yardım almak çok önemlidir.
İşçinin haklı fesih davası açabilmesi için hak gözeterek iş akdini reddederek açacağı fesih davası için birçok seçenek bulunmaktadır, bunlar;
Haklı fesih davası açmak için Kocaeli işçi avukatı ile görüşebilirsiniz.
İşçilerin, iş verenlere karşı en çok açtığı davalar arasında yer almaktadır. Çalışanların geçerli veya haklı bir neden gösterilmeden işten çıkarılması sonucunda başvurulan davadır. Zira işe iade davalarında işçinin, işine iade talebi olumsuz noktalanacaksa, 4 aylık boşa geçen süre için işe başlatmama tazminatı alabilir.
Bu belirtilen süreç en az 4 en fazla 8 ay olarak değişmektedir. İşe iade davası açmak için işten çıkarılır çıkarılmaz en fazla 1 ay içerisinde arabuluculuk için başvuru yapması gerekir. Arabuluculuk döneminde taraflar arasında anlaşmazlık olursa her iki taraf ta dava açmakla yükümlüdür.
Kişilerden herhangi birinin davayı ilk iki haftalık süreçte açmadığı taktirde davanın büyük ihtimalle reddine sebep olacaktır.
Bir çalışanın belirtilen davayı açabilmesi için iş yerinde en az 30 personel bulunması gerekir. Bununla birlikte bu kişinin iş yerinde en az 6 aydır çalışıyor olması gerekir. İş verenin işten çıkarılan kişiye ihbar tazminatı ödemesi ya da kıdem tazminatı ödemesi, iade davası açmasının önünde bir sorun veya engel oluşturmaz.
Bir işçinin veya rütbesi ne olursa olsun çalışanın, aynı iş yerinde en az 1 yıl boyunca çalışarak kıdem tazminatı almasını sağlar. Belirtilen kişiler koşulları sağlaması halinde kıdem alacağını şirketten karşılayacaktır.
Kıdem tazminatı hesaplanırken İş Hukuku gereği net ücret değil brüt ücret kriter olarak ele alınır. Kişiler haklı ve geçerli bir sebep gösterilmeksizin işten çıkarılırsa da iş yerinden kıdem tazminatı alabilmektedir. Ancak haklı bir sebep sunmadan istifa eden kişiler kıdem tazminatı alamaz.
Kıdem tazminatı davası açacak kişilerin 5 yıl dolmadan bu davayı açması gerekmektedir. Eğer 5 yılı geçecek dava olursa bunlar zaman aşımı neden gösterilerek reddedilecektir.
Bir çalışanın işten ayırılırken bildirdiği talep tarihi ile işten ayrıldığı tarihler arasında geçen zamana ihbar süresi denmektedir. Bu sebeple işverenin işten çıkaracağı kişinin, yani işçiye kararı bildirmesinin ardından süre başlamış olacaktır.
İki tarafında işten ayrılmak için beyanda bulunması gerekir. Bu beyana uyulması gerektiğini ve uyulmaması halinde ihbar tazminatı ödemesi gerekmektedir.
Bu denli tazminatlar için alanında uzman avukat ekibimizden yardım almak isterseniz ve İstanbul Anadolu Yakası başta olmak üzere Gebze, Tuzla ve Kocaeli bölgelerindeyseniz profesyonel yardım almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.